Srbija
Srbija
Italija
+381 11 227 0 554 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Trajka Rajkovića 3 11070 Novi Beograd, Srbija
+39 348 62 68 407

Šta su to kamini?

Tabaš d.o.o.

ŠTA SU TO KAMINI?

OD PROJEKTOVANJA DO REALIZACIJE

Kamin je jedan od elemenata vašeg doma koji prostor čini prepoznatljivim i daje vaš lični pečat , te kao takav, još i pre same realizacije mu se posvećuje dužna pažnja i vreme.
Vrstu i oblik kamina, odabir njegovog položaja kao i veličinu i materijal od koga će biti napravljen određuje arhitekta. Projektovati kamin znači i sagledavanje celokupnog prostora u kome će se on nalazi. Time, smeštanje kamina u ambijent, mora se postići funkcionalno i oblikovno jedinstvo prostora.
Pre svake realizacije kamina, naše iskustvo nam govori, da je najviše vremena potrebno pri samom projektovanju, definisanju, odnosno usklađivanju rešenja sa željom projektanta, kupca ili investitora. Taj period nazivamo primpremnim i on može trajati nedelju do dve dana, u zavisnosti od kompleksnosti projekta kamina.

Kamini Tabaš

Tabaš KAMINI već 15 godina izdrađuje kamine po sistemu „ključ u ruke“. SVE FOTOGRAFIJE KOJE PRONAĐETE NA NAŠEM SAJTU SU NAŠI REALIZOVANI KAMINI, neke od naših kamina možete pogledati u GALERIJI

REALIZACIJA

Sama REALIZACIJA, po definisanju svih elemenata, za prosečan kamin najčešće traje oko jedan do dva radna dana, a za kompleksnije kamine i više .
Dimnjak u koliko već postoji, postaje polazna tačka i element kome se prilagođava dimenzija ložišta (bilo ono otvoreno ili zatvoreno). Od veličine, obima dimne vertikale, zavisiće i veličina ložista. Ako su potrebe za većim presekom dimne vertikale od postojeće, zbog zahteva većih dimenzija ložišta, potrebno je uraditi novu dimnu vertikalu –dimnjak..
Postoji više podela kamina: po obliku, funkciji, materijalu i sl.
U mogućnosti smo da napravimo najširi spektar različitih kamina:
1. Po vrsti ložišta: OTVORENI –izrađeni od šamotne opeke, eko kamini, ili Zatvoreni-gusani, na gas i duge ,
2. Po vrsti goriva: Na čvrto gorivo, na gas, na pellet, bio kamini, električni kamini.
3. Po vrsti obloge –estetski deo od različitih materijala -kamen, opeka, inox, staklo , gips itd…
4. Po položaju: UGAONI, ZIDNI, centralni, otvoren na dve strane DVOJNI, i sl.
5. Po stilu : TRADICIONALNI, rustični, STILSKI, engleski, MODERNI i dr.
U koliko planirate da u jednom objektu , na svakoj etaži i u svakom stanu, napravite po jedan kamin, Tabaš KAMINI je u više objekata u Beogradu realizovao kamine na ovaj način. Uz našu pomoć i konsultaciju možemo doći do najracionalnijeg rešenja za vaš objekat.

0+
Realizovanih kamina
0
Različitih grupa kamina
+0
Godina rada