Srbija
Srbija
Italija
+381 11 227 0 554 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Trajka Rajkovića 3 11070 Novi Beograd, Srbija
+39 348 62 68 407

Ložišta

Tabaš d.o.o.

Pri projektovanju , kao i pri kreiranju cene kamina, prvi elemente jeste uvek LOŽIŠTE. Kojih je dimenzija? Od kog materijala? Koja je cena? Kog proizvođača? Ovo su najčešća pitanja koja postavljamo. Tabaš KAMINI dobro poznaje svaki od modela kamina, različitih proizvođača, tako da vam za kratko vreme može pomoći u odabiru onog pravog, a prilagodjenog vašem budžetu. Proizvođača ima puno na tržištu, a cene variraju od proizvoda do proizvoda.
Na našem tržištu postoje firme koje su uvoznici ili proizvođači . Mi smo njihovi distributeri i imamo usaglašene cene, tako da kod nas možete dobiti ložišta po istim maloprodajnim cenama kao i kod uvoznika. Razlika je u tome što mi ložišta prodajemo u koliko se odlučite za celokupan kamin- po sistemu „ključ u ruke“, a ne samo za ložište.

LOŽIŠTA

Ložišta mogu biti izrađena od livenog gusa ili od kotlovskog lima.
Ložišta od livenog gusa su zastupljenija na tržištu i imaju manju cenu.
Male su razlike , kod istih vrsta ložišta,a različitih proizvodjača. Kod nekih postoji i sistem , dodatno-duplo sagorevanje ili „turbo vatra“ kao kod FERLUX-a. Najčešća ugrađivana ložišta u naše izvedene kamine po sistemu „ključ u ruke“ su firme FERLUX. Zavisno od vaśe želje i zahteva ambijenta skoro svi proizvodjači nude kako ložišta sa otvaranjem vrata po horizontali ,tako i ona kod kojih se vrata otvaraju i po vertikali pa možete imatii i efekat otvorenog ložišta. Gusana ložišta imaju pepeljaru kroz koju ulazi vazduh za sagorevanje drveta. Preko pepeljare se vrši i regulisanje dotoka vazduha. Pojedina ložišta mogu biti i sa klapnom. Prečnik dimnjaka je uglavnom dovoljan Ø 200. Za ovakva ložišta nije neophodan dovod spoljnog vazduha, ali je neophodno da kamin bude ugradjen u nivou-spratu iznad zemlje i da prostorija u kojoj se nalazi, bude dobro i često ventilirana.
Druga vrsta ložišta su napravljena od kotlovskog lima. Gorionik im je obložen šamotnim pločama ili vermikulit pločama. Ona spolja izgledaju elegantnije. Cene ovih ložišta su uglavnom mnogo veće od livenih. Za ova ložišta je neophodan dovod spoljnog vazduha. Promer dimnjaka je najčešće Ø 250.
Postoje i ložišta za dimnjake Ø 130 proizvođača KRATKI iz Poljske- JAS limeno obloženo vermikulit pločama.
Ovo ložište se može ugraditi na svaki dimnjak koji postoji u zgradama kao nužni dimnjak.

Brendovi

Firma Tabas ugradjuje sva lozista od renomiranih firmi:

 

 

0+
Realizovanih kamina
0
Različitih grupa kamina
+0
Godina rada